Arctic Heroes of Tomorrow Race

Arctic Morgendagens helter - Ritt

På jakt etter Morgendagens helter

Unge, talentfulle syklister vil få muligheten til å konkurrere i Arctic Morgendagens Helter-rittet i Tromsø 17. august.

Syv norske og tre internasjonale regionslag fra henholdsvis UK, Russland og Finland, møtes til duell. Hvert lag består av fire jenter og seks gutter i alderen 17 til 18 år. De får anledning til å bryne seg på hverandre i den tøffe runden på 8,4 km i Tromsø sentrum, der vi vil se proffene, med Thor Hushovd i spissen, avgjøre Arctic Race of Norway senere på dagen.

Norwegian Cycling Federation

Norske syklister har oppnådd gode resultater, fra Knut Knudsens olympiske gull i 1972 til Thor Hushovds verdensmestertittel i 2010 og Gunn Rita Dahle Flesjås VM-suksess på terrengsykkel i år. Vinneroppskriften består blant annet av all aktiviteten i distriktene og i klubbene som har vært godt organisert gjennom de siste tiårene. For å sikre enda bedre resultater og fortsatt vekst for norsk sykkelsport har NCF besluttet å reorganisere sykkelsporten i Norge fra 19 distrikter til 7 regioner.

Arctic Morgendagens helter-rittet er en unik mulighet til å skape ekte lagånd og også å styrke toppidrettsmentaliteten i de ulike regionene. For å forberede og utvikle våre egne utøvere på hva som venter internasjonalt, har vi i år invitert fire internasjonale lag til å utfordre de norske.
Det blir kåret individuelle vinnere i begge klasser, men de største premiene (også pengepremier) vil gå til de regionene som sanker flest poeng i konkurransen, basert på prestasjonene til deres ryttere.
Pengepremiene beløper seg til kr. 60 000, som skal gå til utviklingsstipend for unge talenter i de regionene som kaprer 1., 2. og 3. plass i konkurransen.
«Vi er både henrykt og takknemlige overfor arrangørene av Arctic Race of Norway og Statoil, som sammen har gjort dette rittet mulig.»

Harald Tiedemann Hansen
President i Norsk Cykleforbund (NCF)


Statoil

Statoils suksess skyldes i stor grad mennesker med evne og vilje til å tenke annerledes, med mot til å forsøke å gjøre det umulige mulig og med kompetanse og utholdenhet til å jobbe hardt for å oppnå enestående resultater.
Skal vi lykkes i fremtiden trenger vi flere slike mennesker. Ikke bare vi, men samfunnet vi lever i og av. Vi kaller dem morgendagens helter.
Helter inspirer oss og binder oss sammen. Vi har behov for noen å se opp til, noen som bidrar med store opplevelser.
Derfor støtter Statoil morgendagens helter innen både idrett, kultur og utdanning. Til glede for dem selv og alle oss andre.
«Talentutvikling handler om å jobbe hardt, takle motgang og la seg inspirere av nye utfordringer. Gjennom Morgendagens Helter-programmet ønsker Statoil å bidra til at talenter innen idrett, kultur og utdanning når sitt potensiale. Vi er stolte av å støtte de som skal glede oss med fantastiske prestasjoner i årene som kommer.»

Marius Rosenberg Amundsen
Sponsorsjef Statoil ASA


Søndag 17. august i Tromsø :

  • • 09h30 - 12h30 : Arctic Heroes of Tomorrow Race - Gutter (10 runder - 84 km)
  • • 13h30 - 14h50 : Arctic Heroes of Tomorrow Race - Jenter (6 runder – 50,4 km)Trøyebærere etter etappen 4

Klassifiseringer etter etappen 4

Abonner

Motta eksklusive nyheter om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway Challenge

Information and registration for the official sportive ride of the 2014 event on 14 August

Arctic Race of Norway Challenge

Produktsalg

Besøk den offisielle nettbutikken til Arctic Race of Norway og de offisielle produktene

Produktsalg

Ren Idrett

AARN støtter kampanjen "Ren idrett", og er aktivt for en ren idrett og et doping-fritt samfunn.

Ren Idrett

Partnere til Arctic Race of Norway