Blogg

 • 30.07.2014

  En feiring av sykkelen

  © Gøran Sofienlund

  Mange vil definere lykke som en tur på sykkelen, med en forfriskende lett sommerbris i ansiktet, i et vakkert landskap som endrer seg for hver kilometer man ruller avgårde på denne merkelige innretningen. Det er rett og slett en genial oppfinnelse, sykkelen altså. I et moderne samfunn har vi kanskje lett for å ta for gitt innovasjoner som ble gjort for lenge, lenge siden. Men sykkelen - som igjen tar i bruk hjulet - fortsetter å glede menneskene verden over, også i 2014.    

  (les mer...)

 • 30.05.2014

  Mot et klimaks

  © Trym Ivar Bergsmo/ARN

  Et profesjonelt sykkelløp har likhetstrekk med en god novelle. Historien åpner tilsynelatende rolig og bedagelig. På startstreken henger hovedpersonene over sykkelen og slår av en hyggelig prat med hverandre før de ruller avgårde med anerkjennende nikk og smil til tilskuerne.  Lite dramatikk å spore, altså.

  (les mer...)

 • 30.04.2014

  Når helter møtes

  © S. Boué/ASO

  - Det var fin trøye! Slik lød meldingen fra Norges største sykkelstjerne, Thor Hushovd, dagen før Arctic Race of Norway 2013. Komplimentet ble gitt til 14 år gamle Vegard fra Bodø sykkelklubb, som for anledningen hadde byttet ut egne klubbfarger med de til Hushovds BMC.
  - Det syns æ også! svarte Vegard og fikk autografen til verdensmesteren fra 2010, mens norsk presse tok bilder og gjorde intervjuer av både unge og erfarne syklister. Bakgrunnen var at rittets offisielle ambassadør hadde invitert lokale syklister med på sykkeltur. Gjennom sin Instagram-profil hadde sykkelstjernen bedt om forslag til en fin treningsrunde, med utgangspunkt i Bodø sentrum. Resultatet ble et uforglemmelig felt med syklister i ulike aldre, i ulik form og med ulike ambisjoner. Og midt i denne gruppa satt altså verdensmesteren fra 2010, Thor Hushovd.

  (les mer...)

 • 28.03.2014

  Et totalt arrangement

  © Trym Ivar Bergsmo / ARN

  Arctic Race of Norway 2013 ble et vidunderlig sommerminne og en strålende suvenir for høst, vinter og vår. Nå som lyset kommer tilbake til Nord-Norge, stiger også forventningene til sykkelrittets andre utgave. Sykkelritt? Egentlig dreier det seg om mye, mye mer. Her er noe å glede seg til for alle. Arctic Race of Norway 2013 ble et vidunderlig sommerminne og en strålende suvenir for høst, vinter og vår. Nå som lyset kommer tilbake til Nord-Norge, stiger også forventningene til sykkelrittets andre utgave. Sykkelritt? Egentlig dreier det seg om mye, mye mer. Her er noe å glede seg til for alle. Selvsagt vil sykkelentusiasten få sitt ønske oppfylt, som deltaker på årets Arctic Race of Norway Challenges, som nærvitne til proffenes sykkelkonkurranse eller som engasjert TV2-seer..

  (les mer...)

Partnere til Arctic Race of Norway