Hushovds finale ble en thriller, med Kruijswijk og Kristoff på toppen av pallen

Sammendrag av etappe17.08.2014Etappen 4- Tromsø / Tromsø

Statsminister Erna Solberg var til stede under den avsluttende etappen av Arctic Race of Norway, og i likhet med tusener av fans heiet hun på tittelforsvarer Thor Hushovd. Selv om tronfølger Alexander Kristoff hindret ham i å avslutte karrieren på toppen av pallen, ble det en spenndende og rørende avslutning på hjemmebane.Med kun fire sekunders margin ble nederlenderen Steven Kruijswijk fra Belkin den andre vinneren av verdens nordligste internasjonale sykkelritt, som igjen tok verden med storm, takket være det magiske landskapet og folks unike entusiasme i Nord-Norge.

Klatretrøya til Bodø-gutt
Etter oppvisningen fra  «Arctic Morgendagens Helter» og seieren til Ole Petter Skogstad fra sykkelregion Innland, startet hovedrittet med at ni ryttere gikk i brudd etter starten i Tromsø: Maxim Belkov (Katusha), Julien Fouchard (Cofidis), Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen-Baloise), Nico Sijmens (Wanty), Laurent Evrard (Wallonie-Bruxelles), Romain Pillon (Roubaix-Lille Métropole), Andreas Vangstad (Sparebanken Sør), August Jensen (Øster Hus-Ridley) og Adrian Gjølberg (FixIT.no). Bodø-gutten August Jensen, som er den eneste proffsyklisten fra Nord-Norge, sikret grepet om klatretrøya som den første å passere stigningen ved Kattfjordeidet etter 19,5 kilometer.
 
Innkasserte hvit trøye
De ni i tet hadde et forsprang på to minutter etter 40 km. Katushas Anton Vorobyev syklet med trøya til «Dagens Viking» etter å ha hjulpet fram lagkamerat Simon Spilak på 3.etappe, og bidro sterkt til å redusere avstanden på vei tilbake til Tromsø. Blant de som angrep i stigningen på den rundløypa i Tromsø sentrum, var svensken Jan Karlsson (Ringeriks-Kraft) den siste som ga opp. Katusha og Cannondale satte så opp giret, sultne på etappeseier for Kristoff og plass på podiumet for Davide Villela. Sistenevnte rytter kunne si seg fornøyd med å innkassere den hvite ungdomstrøya og fjerdeplass sammenlagt.
 
Hushovd angrep
Idet feltet foran kom over bakken i Tromsø for siste gang, angrep utforkjører Thor Hushovd med to kilometer igjen av rittet. Det var bare så vidt det holdt helt inn for tittelforsvareren, men Kristoff viste ingen nåde og passerte Hushovd 100 meter fra målstreken og stjal dermed seieren. Tronfølgeren sikret med dette en tredje seier for Katusha på tre dager. Kun fire sekunder skilte 27-åringen fra Stavanger og en Kruijsvijk som for første gang i sin karriere tok en sammenlagtseier i et etapperitt.
 
- Ikke før helt på slutten visste jeg at jeg kunne nå Thor, som gjorde et lurt trekk og som er enestående i utforkjøring, kommenterte Kristoff etter målgang.
- Han er så god teknisk nedover at jeg var i tvil om jeg kunne slå ham. Jeg er stolt over å kalle meg hans etterfølger og etter et vellykket Tour de France er jeg kjempefornøyd med to etappeseire og tredjeplass sammenlagt i Arctic Race of Norway.
 
- Jeg ga alt
Hushovd var langt fra like fornøyd som Kristoff etter spurtduellen, og verdensmesteren fra 2010 prøvde ikke å skjule skuffelsen etter at etappeseieren glapp.
- Jeg gav alt for å få denne seieren. Og jeg måtte gjøre et forsøk. Det å bli slått på mållinja på denne måten i mitt siste ritt i Norge er tungt. Folk langs løypa var helt utrolige i dag. Jeg ønsket virkelig å ta seieren i dag, for meg, for publikum, for arrangørene og for alle som fulgte rittet her i Nord-Norge. Jeg fikk en stor applaus under premieseremonien, men gikk glipp av en høyt ønsket siste seier i rittet, sa Thor Hushovd.
 
- Seier i Arctic Race of Norway er et veldig viktig steg for min karriere, uttalte sammenlagtseier Kruijswijk. - Jeg har vært plaget med skader de to siste årene, så det å komme tilbake på denne måten er en skikkelig opptur for meg. Jeg skal ta med meg hjem fantastiske minner, ikke bare fordi jeg vant, men også fordi det er så spesielt å sykle så langt nord, ja helt til Nordkapp. Rittet har vært meget godt organisert løypa i år passet meg utmerket. Jeg vet mange ryttere har hatt en stor opplevelse under dette arrangementet.

  • Hushovds finale ble en thriller, med Kruijswijk og Kristoff på toppen av pallen

    Statsminister Erna Solberg var til stede under den avsluttende etappen av Arctic Race of Norway, og i likhet med tusener av fans heiet hun på tittelforsvarer Thor Hushovd. Selv om tronfølger Alexander Kristoff hindret ham i å avslutte karrieren på toppen av pallen, ble det en spenndende og rørende avslutning på hjemmebane.Med kun fire sekunders margin ble nederlenderen Steven Kruijswijk fra Belkin den andre vinneren av verdens nordligste internasjonale sykkelritt, som igjen tok verden...

    les mer

Etappen 4 Tromsø / Tromsø

Alt om etappen viktige øyeblikk

Trøyebærere etter etappen 4

Klassifiseringer etter etappen 4

Abonner

Motta eksklusive nyheter om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway Challenge

Information and registration for the official sportive ride of the 2014 event on 14 August

Arctic Race of Norway Challenge

Produktsalg

Besøk den offisielle nettbutikken til Arctic Race of Norway og de offisielle produktene

Produktsalg

Ren Idrett

AARN støtter kampanjen "Ren idrett", og er aktivt for en ren idrett og et doping-fritt samfunn.

Ren Idrett

Partnere til Arctic Race of Norway