Dylan Teuns tok seieren i Arctic Race of Norway

Sammendrag av etappe13.08.2017Etappe 4- Tromsø / Tromsø

Sammen med tusenvis av fans deltok statsminister Erna Solberg på den siste og avgjørende etappen av Arctic Race of Norway. Dylan Teuns (BMC Racing Team) ble verdig vinner av den siste etappen og sammenlagtseieren da han forsvarte ledertrøya i Tromsø på mesterlig vis. Den unge, belgiske rytteren tok dermed sin åttende seier på tre uker, og kan skrive seg inn i historiebøkene som vinner av verdens nordligste sykkelritt etter tidligere vinnere Thor Hushovd, Steven Kruijswijk, Rein Taaramäe og Gianni Moscon.

Bernhard Eisel nok en gang i den ledende gruppen

Syv ryttere formet et brudd utenfor Tromsø: Tony Hurel (Direkte Energie), Bernhard Eisel (Dimension data), Kenny Molly (Fortuneo-Oscaro), Dimitri Claeys ( Cofidis), Ludvik Aspelund Holstad (Sparebanken Sør), Pavel Brutt (Gazprom-RusVelo) og Jon Soeveras Breivold (Team FixIT.no). Den første innlagte spurten ved 21 km ble ikke avgjørende, men en enkel seier for Hurrel foran Brutt og Eisel. Det var tredje gang på tre dager at Eisel var offensiv for å forsvare den oransje klatretrøya.

Dimitri Claeys går alene på sisterunden

Den maksimale avstanden til utbrytergruppen var fem minutter og 45 sekunder ved 35 km. Eisel og Claeys konkurrerte om den første klatreprisen ved Kattfjordeidet og stakk av fra gruppen i tet. Ved hjelp av både Astana og Coop klarte Katusha Alpecin å redusere forspranget til tre minutter og 20 sekunder ved halvkjørt etappe. Eisel sikret seg laksetrøya i bakkene i de siste sløyfene på Tromsøya, og deretter slapp han Claeys som holdt ledelsen i 30 km. Belgieren fra Cofidis måtte gi seg 22 km før mål.

Dylan Teuns ensom på de siste kilometerne

Bystrøm, Grivko og Chetout kjempet seg videre med 10 kilometer igjen. Så kom avgjørelsen da sammenlagtlederen Dylan Teuns satte inn et støt.
Sammenlagt-toer August Jensen, som bare lå 3 sek bak i sammendraget, klarte ikke å reagere før belgieren fikk en solid luke. I en svært spennende avslutning fikk Teuns et forsprang som holdt hele veien inn, og dermed sikret han ny seier etter sammenlagtseieren i ”Polen rundt”.
Totalt ble dette den åttende seieren hans på tre uker.

Sammenlagtvinner Dylan Teuns var svært glad etter seieren. – Det er som de av og til sier i fotball; angrep er det beste forsvar. Det var det jeg måtte gjøre. Hadde jeg ventet til spurten hadde det vært en risiko for at Jensen hadde slått meg i spurten og dermed tatt seieren fra meg.
Jeg dro avgårde på riktig tidspunkt og da jeg så meg tilbake og så at det var en luke visste jeg at de ikke ville ta meg igjen i bakkene. Ved en kilometer så jeg at jeg ikke hadde følge og da visste jeg at jeg ville vinne, sier vinneren av Arctic Race 2017, Dylan Teuns.

  • Dylan Teuns tok seieren i Arctic Race of Norway

    Sammen med tusenvis av fans deltok statsminister Erna Solberg på den siste og avgjørende etappen av Arctic Race of Norway. Dylan Teuns (BMC Racing Team) ble verdig vinner av den siste etappen og sammenlagtseieren da han forsvarte ledertrøya i Tromsø på mesterlig vis. Den unge, belgiske rytteren tok dermed sin åttende seier på tre uker, og kan skrive seg inn i historiebøkene som vinner av verdens nordligste sykkelritt etter tidligere vinnere Thor Hushovd, Steven Kruijswijk, Rein...

    les mer

Etappe 4 Tromsø / Tromsø

Alt om etappen viktige øyeblikk

Merchandising

trøyebærere 2017

klassifiseringer etter etappen 4

Hospitality-muligheter

S'abonner

Recevez des informations exclusives sur l'Arctic Race of Norway

Ren Idrett

AARN støtter kampanjen "Ren idrett", og er aktivt for en ren idrett og et doping-fritt samfunn.

Ren Idrett

Partenaires de l'Arctic Race of Norway