August Jensen : Min største seier så langt

Fredag, 22. september

Han er første nordlending til å vinne en etappe under Arctic Race of Norway, og sikret med det en landslagsplass. Nå er det VM i Bergen som gjelder for August Jensen. Les mer

Dylan Teuns tok seieren i Arctic Race of Norway

Mandag, 14. august

Sammen med tusenvis av fans deltok statsminister Erna Solberg på den siste og avgjørende etappen av Arctic Race of Norway. Dylan Teuns (BMC Racing Team) ble verdig vinner av den siste etappen og... Les mer

mer nyheter

Partnere

HOVEDPARTNER

INSTITUSJONELL PARTNER

OFFISIELL PARTNER

OFFISIELL FAN

OFFISIELL LEVERANDØR

OFFISIELL MEDIAPARTNERE

OFFISIEL KRINGKASTER

Samfunnspartner

STATOIL

Hovedsponsor - Hovedpartner generell individuell partner
for tidklassifisering (blå og oransje trøye
Partner for beste unge rytter (hvit trøye)

The Scroby Sands Wind Farm, is the first of its kind on the Norfolk coast located in the Scroby Sands in the North Sea, 2.5 kilometres off the coast of Great Yarmouth in eastern England. United Kingdom. It was commissioned in in March 2004 by Powergen © Ole Jørgen Bratland - Statoil
Statoil

Bli kjent med Statoil
Verden trenger mer energi, og vår oppgave er å levere den på en bærekraftig og ansvarlig måte. Siden 1972 har vi vært inspirert av utfordringen som ligger i å gjøre det umulige mulig.
Noen av våre mest innovative løsninger har vokst fram gjennom våre største utfordringer. Dette har lært oss å aldri gi opp og alltid arbeide for å ta ut hele potensialet i alt og alle. Førti år senere har selskapet vårt utviklet seg til å bli en ledende offshoreoperatør globalt, den nest største leverandøren av gass til det europeiske markedet, og en ambisiøs aktør innen vindkraft.
Nå har vi satt oss en enda større ambisjon: vi skal forme energiframtiden. Kan et olje- og gasselskap være en del av en bærekraftig energiframtid? Vi arbeider aktivt for å redusere klimautslipp, fastsette en karbonpris, og sikre fordeler for lokalsamfunn rundt omkring i verden. Vi skal utvikle ressursene ansvarlig og skape varige verdier for lokalsamfunnene.
Bransjen vår må være en del av løsningen. Vår ambisjon er å være verdens mest karboneffektive olje- og gassprodusent, fremme innovasjon innen havvind, og arbeide for å skape varig verdi for lokalsamfunnene.
Vi har 21.600 ansatte i mer enn 30 land over hele verden. Hovedkontoret vårt ligger i Stavanger.

www.statoil.com

SpareBank 1 Nord-Norge

Offisiell partner
Partner for poengklassifisering (grønn trøye)

© SpareBank 1 Nord-Norge
Sparebank

Sammen får vi ting til å skje
Nord-Norge er mulighetenes landsdel og vår region opplever høy økonomisk fart basert på våre naturgitte fortrinn. Som landsdelens egen bank er vi opptatt av å bidra aktivt til utviklingen av Nord-Norge. Både som bank for folk og næringsliv, og gjennom vårt samfunnsengasjement med støtte til kulturliv, lag og foreninger.
Idrett og kultur danner kjernen i vårt samfunnsengasjement og bidrar til å skape aktivitet og mangfold. Det er derfor godt å se at dristige ideer kan utvikle seg til store folkefester og til samarbeid på kryss av fylkesgrenser. Arctic Race of Norway er et godt eksempel på dette, og vi er stolte over og ha vært med på laget fra første stund.
Som offisiell partner og sponsor for den grønne poengtrøya, ønsker vi å bidra til at Arctic Race of Norway blir en sykkelfest for hele familien. Siden 2013 har over 6 000 barn deltatt på SNN Mini Arctic Race. I år gjentar vi suksessen med sykkelløp for barn på Fauske, Sandnessjøen, Nesna, Mo i Rana og Bodø.
Sammen får vi ting til å skje.

www.snn.no

LAKS ER VIKTIG FOR NORGE

Offisiell partner
Partner for beste klatrer (laksetrøya)

LAKS NORGE

Verdensstjerne i arktiske strøk
Den norske laksenæringen skaper store verdier både nasjonalt og lokalt. Mye av virksomheten skjer her nord i arktiske strøk – rett og slett et steinkast unna veien verdens fremste sykkelryttere konkurrerer under Arctic Race of Norway.
Her i nord har laksen et optimalt oppvekstmiljø med friskt, kaldt vann i et kjølig klima. Disse naturgitte forholdene sammen med hardtarbeidende lokalbefolkning, verdensledende teknologi og forskningsmiljøer, har skapt et produkt som ønskes av forbrukere og kokker fra hele verden. Norsk laks blir eksportert til mer en 100 land i verden. Faktisk spiser 14 millioner mennesker norsk laks hver dag.
Den norske havbruksnæringen har gått sammen i fellesprosjektet ”Laks er viktig”. I samarbeid ønsker aktørene å vise hvorfor laksen er viktig for Norge og resten av verden. Næringen er stadig i utvikling og jobber målrettet for å bli enda bedre Laksenæringen har med andre ord ikke nådd mållinjen. Jobber vi målbevisst, kan akvakultur være et av svarene på hva Norge skal leve av i fremtiden.

www.laks.no

VEIDEKKE

Offisiell partner
Partner for mest aktive rytter

© Eirik Halvorsen/Veidekke ASA
VEIDEKKE

Dette er Veidekke
Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Omsetningen i 2016 var NOK 30 milliarder og antall ansatte 7 400. Veidekke er notert på Oslo Børs, og en stor andel av de ansatte er aksjonærer i selskapet.
Selskapet er organisert i virksomhetsområdene entreprenør, eiendom og industri, med sterke synergier mellom disse. Veidekke er en kompetansebedrift som gjennomfører oppdrag i et involverende samspill med kunder og leverandører. Den involverende arbeidsformen bidrar til gode løsninger og resultater, god og sikker drift, kontinuerlig læring og forbedring, samt tilhørighet og engasjement.
Vår viktigste ressurs er medarbeiderne og deres kompetanse. Målrettet utvikling av kompetanse og rekruttering av nye medarbeidere vektlegges således betydelig.
Multilokal slagkraft skapes gjennom en bred tilstedeværelse i Skandinavia. Veidekke har sterk lokal forankring og nærhet til kundene samtidig som vi har styrke og kompetanse til å gjennomføre store og komplekse prosjekter i hele Skandinavia.

veidekke.no

HYUNDAI

Offisiell partner
Stolt sponsor av beste lagresultat

© HYUNDAI
Hyundai

Hyundai Motor Norway er stolt sponsor av verdens vakreste sykkelritt, Arctic Race of Norway. Hyundai leverer et bredt spekter av biler med fremtidsrettet teknologi, moderne design og høy kvalitet. Hyundai er i dag helt i toppsjiktet blant de største bilprodusentene i verden og utmerker seg stadig med priser for design og teknologiske nyvinninger på våre biler. Hyundai jobber kontinuerlig for å ivareta våre omgivelser og naturen og er pionerer på fremtidens teknologi; elektriske brenselcellebiler med hydrogen som drivstoff. Allerede nå ruller det et betydelig antall Hyundai hydrogenelektriske biler rundt på norske veier og eneste utslipp fra disse bilene er rent vann. Hyundais miljøbilkonsept IONIQ vant Årets Bil 2017. IONIQ electric og IONIQ hybrid har allerede etablert seg i markedet, og til høsten kommer IONIQ plug-in. I løpet av første halvår 2018 vil også SUV’en KONA by Hyundai være tilgjengelig med elektriske drivlinjer.
Hyundai-familien er genuint opptatt av sport og støtter idrettsarrangementer verden over. Vi i Hyundai Motor Norway og vårt landsdekkende forhandlernettverket gleder oss nå stort til å dele denne fantastiske festen med dere!

www.hyundai.no

STATSKOG

Offisiell støttespiller

© STATSKOG
STATSKOG

Statskog støtter Arctic Race of Norway – et sykkelløp med sjel, kreativitet og profesjonalitet som går i fantastiske omgivelser i Statskog-land. Dette er en folkefest som sprer lyst til å utforske vakker, nordnorsk natur både til nordmenn og TV-seere fra store deler av verden. Både Statskog og Arctic Race of Norway gir deg naturen.
Vi vil bidra til å bygge samfunnene der vi har virksomhet og eiendom. Arctic Race of Norway er virkelig noe bygger Nord-Norge og Norge!
Statskog er grunneier på vegne av staten. Det betyr at vi forvalter og utvikler verdier på 20 prosent av arealet i Fastlands-Norge. Det omfatter blant annet fellesverdier innen jakt, fiske og friluftsliv, men også verdiutvikling på vegne av fellesskapet innen skogbruk og eiendom.
Statskog er garantisten for at jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur er tilgjengelig for alle. Vi er stolt av å være samarbeidspartner med Arctic Race of Norway.

www.statskog.no

BYGGMAKKER

Offisiell støttespiller

© BYGGMAKKER
BYGGMAKKER

Byggmakker er en av Norges ledende byggevarekjeder med 80 utsalgssteder over hele landet og med en omsetning på over 6 mrd. Vi har som visjon å bygge landet på en bærekraftig måte og vet at den som har god kunnskap tar bedre valg. Byggmakker skal derfor hjelpe folk å bygge smartere og våre kunder skal få alt de trenger hvor de måtte ønske det.
Byggmakker er en samfunnsansvarlig aktør. Derfor støtter vi Arctic Race og arrangerer også egne tiltak opp mot arrangementet. Vi har i år 23 lag med både ansatte og profesjonelle kunder som i hele vår har trent og konkurrert om å få være med på amatørrittet 12. august. Dette er både kulturbyggende for oss som selskap og helsebringende for deltagerne. I tillegg får de oppleve flott norsk natur og som det i et klimaperspektiv er viktig å ta vare på.

www.byggmakker.no

KSAT,
Kongsberg Satellite Services

Offisiell støttespiller

© KSAT / Hugo Isaksen
KSAT

KSAT er verdens ledende leverandør av tjenester knyttet til mottak av data fra satellitter. Tjenestene leveres til kunder over hele verden via vårt globale bakkenettverk bestående av over 120 antenner på 20 lokasjoner, som alle styres fra vårt hovedkontor i Tromsø. Vår unike bakkestasjon på Svalbard er verdens største og nordligste stasjon for kommunikasjon med satellitter i polare baner.
50 år i Romhovedstaden Tromsø
I 1967 startet vi med én enslig antenne for mottak av satellittdata fra polarbanesatellitter ved Prestvannet i Tromsø. Etableringen av en bakkestasjon så langt nord var banebrytende for 50 år siden, og utstyret var meget avansert med en norskutviklet datamaskin som gjorde stasjonen til den mest effektive stasjoneni verden!
Siden det har vi fortsatt å gjøre ting ingen har gjort før oss.
Om det så har vært på Nordpolen eller Sydpolen, i Dubai eller Singapore har vi tatt utfordringene på strak arm, og gjennom våre fantastisk dyktige medarbeidere har vi blitt klart å bli verdensledende innen vårt felt
Det skal noe til å tenke store tanker når man kommer fra en liten plass. Det skal stort mot til for å satse og gi full pinne der andre helst vil tråkke på bremsen. Derfor er vi stolte av å være partner med Arctic Race of Norway som har klart å ta sin idé til internasjonal suksess.
Vi vil hevde at vi er Norges mest spennende arbeidsplass og vi trenger stadig flere kloke hoder med «Klart det går» - mentalitet!

www.ksat.no

Scandic

Offisiell støttespiller

© Scandic
Scandic

Om Scandic Hotels Scandic er den største hotellkjeden i Norden med 15 000 medarbeidere, og med et nettverk av nærmere 230 hoteller fordelt på cirka 44 000 hotellrom i drift eller under utvikling. Scandic Friends er Nordens største lojalitetsprogram innen hotellbransjen med 2 millioner medlemmer.
En ansvarsfull drift er en del av Scandics DNA, og Scandic er ifølge BDCR «best hotel brand» i Norden. Scandic er børsnotert på Nasdaq Stockholm.

scandichotelsgroup.com

TELENOR NORGE

Offisiell støttespiller

© TELENOR NORGE
TELENOR NORWAY

Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no

www.telenor.no

CRAFT SPORTSWEAR

Offisiell leverandør

© Brian Hodes/Velolmages 2015
CRAFT-SPORTSWEAR

Etter mer enn førti års kontinuerlig produktutvikling har vi nådd langt, og vi er ikke fremme ennå. Følg oss på reisen og utforsk kjernen i varemerket Craft. Fra høyteknologiske laboratorier og eliteutøveres arbeid til en dyp innsikt i ansvaret som følger med det å være et ledende varemerke innen sportsklær, er reisen ledsaget av drømmer, inspirasjon og bærekraftig vekst. Her kan du lese mer on vennene våre, laboratoriene, bedriftens samfunnsansvar og livet i hverdagen for Craft. Enjoy the hard work!

www.craftsportswear.com

HELI-TEAM

Offisiell leverandør

© Chiligroup
Sparebank

Heli-Team er det ledende helikopterselskapet på det nordnorske innlandsmarkedet. Selskapet ble etablert allerede i 1988, og har hovedbase i Harstad. Med et bredt spekter av operasjoner tilbyr Heli-Team tjenester for både privatpersoner, firmaer og offentlige etater. De største kundegruppene befinner seg innenfor kraft og tele. Selskapet har en meget stabil og god økonomi. Visjonen: «Vi løfter Nord-Norge» symboliserer betydningen Heli-Team legger i det å være en aktiv bidragsyter til utviklingen av lokalsamfunnet.
Vi ser fram til å fly med deg!

www.heliteam.no

MESTA

Offisiell leverandør

© Gaute B. Iversen
MESTA

Leverer sikkerhet langs vei
Mesta er den største aktøren innen drift og vedlikehold av vei i Norge, og en vital del av norsk samferdsel. Vi holder veier åpne og trygge for trafikk i alle landets regioner.
I tillegg til drift og vedlikehold av vei har Mesta spissede fagmiljøer innen betong, fjell- og tunnelsikring, veirekkverk og bru- og kaiarbeider. Våre anleggsavdelinger utfører en lang rekke anleggsjobber, både langs vei og bane.
Mestas landsdekkende enhet for elektro er eksperter på elektrotekniske installasjoner langs vei. Store deler av virksomheten er knyttet til installasjon og vedlikehold av alle elementer av den tekniske utrustningen i tunneler.

www.mesta.no

MAVIC

Offisiell leverandør

© A.S.O. (Gruber Images)
MAVIC

Mavic har vært en partner for sykkelsporten gjennom 128 år. Den franske produsenten av hjulsystemer, felger, pedaler og sykkelcomputere ble grunnlagt i 1889 i Lyon. Mavic utvikler og produserer teknisk og innovativt utstyr for et bredt specter av syklister; fra nybegynnere til profesjonelle. Mavic stiller også opp på de største sykkelarrangementene med teknisk støtte og utstyr til rytterne. I fargene gult og svart er Mavic-hjelperne lette å få øye på. Bli kjent med hele rammen rundt på mavic.com, og den offisielle Facebook-siden, YouTube og Mavic på videokanalene Vimeo.

www.mavic.com

SAS

Offisiell leverandør

© SAS
Sas

Vi jobber hele tiden med å gjøre reiseopplevelsen så enkel som mulig for deg.
SAS er Skandinavias ledende flyselskap med et attraktivt tilbud til dem som reiser mye. Med mer enn 110 destinasjoner, mer enn 800 daglige avganger, Fast Track, nye lounger og app mener vi at vi er på god vei. Vi har forenklet vårt servicekonsept på alle Europa-rutene. Du kan velge mellom SAS Go og SAS Plus. Med SAS Go får du mange fordeler som å velge sitteplass, SMS-innsjekking, boarding-kort i SASappen, 23 kg bagasje, kaffe og te og aviser i SASappen. Med SAS Plus får du enda flere fordeler som Fast Track, SAS lounge, mer benplass og måltider om bord. Er du i tillegg EuroBonus-medlem, opptjener du poeng verden over med SAS og partnere, og våre Star Alliance flypartnere når du flyr, leier bil, bor på hotell eller shopper. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord.
Bestill reisen på

www.flysas.com www.sas.no

WIDERØE

Offisiell leverandør

© WIDERØE
Wideroe

Widerøe’s Flyveselskap AS
Widerøe er Skandinavias største regionale flyselskap med ruteflyvning til 42 destinasjoner I Norge og 4 I utlandet. Vi flyr til spennende og kjente destinasjoner som Lofoten, Nordkapp (Honningsvåg), de norske Fjordene, Helgeland og Kirkenes ved grensen til Russland.

Norge Rundt-billetten
Vil du oppleve mer av Norge kan vi anbefale Norge Rundt-billetten. Fly ubegrenset på vårt rutenett i Norge i 2 uker i sommer. Priser fra 3.390,-. Se wideroe. no/norgerundt.

Fly and Bike
Utforsk våre destinasjoner fra sykkelsetet. På utvalgte flyplasser i Nord-Norge kan du nå leie sykkel som kan hentes og leveres på flyplassen. Enkelt, rimelig og miljøvennlig.
Se wideroe.no/flyandbike

www.wideroe.no www.wideroe.no/en

NORDLYS/AMEDIA

Offisiell mediepartner

© NORDLYS/AMEDIA
nordlys

Det er med stor glede at Nordlys og Amedia har inngått en 3-årig medieavtale med Arctic Race of Norway.
Nordlys er Nord-Norges største mediehus med hovedbase i Tromsø. Mediehuset er en del av mediekonsernet Amedia.
Nordlys.no er Nord-Norges mest leste mediekanal, og dekningsområdet strekker seg fra Lofoten i sør til lengst nordøst i Finnmark.
Nordlys utgir også landsdelens mest leste papiravis seks dager i uken.
Nordlys vokser kraftig på samtlige digitale plattformer og har totalt 106.000 lesere daglig. Nordlys har store vekstambisjoner og skal fortsatt lede an i markedet som det digitale nordnorske fyrtårnet.

www.nordlys.no

MEDIASKJERM

Offisiell annonseringspartner

© MEDIASKJERM
Mediaskjerm

Nord-Norges ledende aktør på formidling på digitale skjermer
MEDIASKJERM Norge AS er en totalleverandør av informasjon og annonsering på digitale skjermer.
MEDIASKJERM leverer helhetlige, skreddersydde løsninger for bedrifter og frivillige organisasjoner. Våre skjermer finnes på hurtigbåter, ferger, hotell og i det offentlige rom over hele Nord-Norge.
MEDIASKJERM leverer framtidsrettede løsninger innenfor hardware- og software teknologi på digitale skjermer.
MEDIASKJERM leverer teknisk utstyr, tekniske løsninger, monterer skjermer og tilrettelegger for brukervennlige løsninger.
ATEA, partner innen hardware, er Nordens ledende leverandør av IT infrastruktur.
VERTISEIT, svensk partner innen utvikling av booking og publiseringsløsninger, er en internasjonalt anerkjent aktør innen internettbasert, elektronisk publisering i det offentlige rom.
MEDIASKJERM er på digitale skjermer; Der folk ferdes.

www.mediaskjerm.no

TV2

Offisiell kringkaster

Tv2

TV 2 er Norges største kommersielle mediehus. Etablert i 1992 da Stortinget ga tillatelse til den første landbasert kommersielle TV-kanalen. TV 2 Sporten startet direktesendinger fra Tour de France i 2003 og bidro til en eventyrlig vekst i sykkelinteressen i Norge. TV 2 har siden ideen om et internasjonalt etapperitt i Nord-Norge ble lansert, vært en aktiv partner for å etablere Arctic Race of Norway. Dette er i tråd med en langsiktig satsing på sykkel for mediehuset TV 2. Etapperittet vil gjennom TV-sendingene få en vesentlig nasjonal og internasjonal eksponering av de sosiale og kulturelle verdiene som er i Nord-Norge, parallelt med en synliggjøring av de teknologiske og forretningsmessige mulighetene landsdelen byr på. TV 2 vil som samarbeidspartner til Arctic Race of Norway skape et verdifullt og synlig norsk sykkeleventyr sammen med arrangører, samarbeidspartnere og folk i Nord-Norge.

www.tv2.no

BUFETAT

Samfunnspartner

BUFETAT

Vi farger rittet lilla!
Lilla t-skjorter og ballonger blir synlig også i år når Bufetat, region nord skal synliggjøre og rekruttere fosterhjem.
I forkant av 2015-utgaven inngikk Bufetat, region nord en avtale med ARN om å være samfunnspartner. Med samarbeidet ønsker vi å hedre fosterfamilier, øke kunnskap rundt behovet i regionen og rekruttere flere fosterhjem. I tillegg ønsker vi å rette oppmerksomhet mot viktigheten av å kunne gi fosterbarn positive interesser og opplevelser, hvor de får mulighet til å oppleve mestring. Dette samarbeidet bygger opp om ARNs visjon om å være «mer enn bare et sykkelritt».
I fjor var vi synlig langs alle etappene med våre lilla t-skjorter og ballonger. Dette, sammen med godt bemannede stands og andre aktiviteter, ga resultater. Etter rittet så vi at antall henvendelser fra personer som ønsket å bli fosterhjem økte med 213 prosent uken etter den nordnorske sykkelfesten. Med erfaringene fra foregående år friskt i minne, skal vi videreføre suksessen og håper på å kunne vekke interessen hos enda flere potensielle fosterfamilier i år.

Om Bufetat, region nord
Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat) har ansvar for det statlige barne- og familievernet og adopsjon. Ansvaret for fosterhjemsrekruttering er lagt til Bufetat. Etaten skal sikre at det finnes tilstrekkelig med fosterhjem og bidra til forsvarlig kvalitet gjennom opplæring og generell veiledning.

Hvem er fosterbarna?
Fosterbarn er som alle andre barn – forskjellige. Felles for alle fosterbarn er behovet for voksne som kan gi trygghet, omsorg og kjærlighet. Mangfold hos fosterbarna betyr et behov for mangfold hos fosterforeldrene. Felles for alle fosterhjem er at de består av voksne med god omsorgsevne og overskudd til barna. I Region nord bor det rundt 1250 barn i fosterhjem, og vi trenger å rekruttere 250 nye hjem hvert år. En god oppvekst varer livet ut.

www.bufetat.no

Merchandising

trøyebærere 2017

klassifiseringer etter etappen 4

Hospitality-muligheter

S'abonner

Recevez des informations exclusives sur l'Arctic Race of Norway

Ren Idrett

AARN støtter kampanjen "Ren idrett", og er aktivt for en ren idrett og et doping-fritt samfunn.

Ren Idrett

Partenaires de l'Arctic Race of Norway