August Jensen : Min største seier så langt

Fredag, 22. september

Han er første nordlending til å vinne en etappe under Arctic Race of Norway, og sikret med det en landslagsplass. Nå er det VM i Bergen som gjelder for August Jensen. Les mer

Dylan Teuns tok seieren i Arctic Race of Norway

Mandag, 14. august

Sammen med tusenvis av fans deltok statsminister Erna Solberg på den siste og avgjørende etappen av Arctic Race of Norway. Dylan Teuns (BMC Racing Team) ble verdig vinner av den siste etappen og... Les mer

mer nyheter

Arctic Race gull verdt for næringslivet

nyheter18.04.2017Pre-ritt

Arctic Race of Norway 2016 - 14/08/2016 - Quatrième étape : Cercle Polaire/Bodo (193 km) - Norvège © A.S.O. / P.Ballet

Norges største sykkelritt skapte i 2016 en meromsetning for norsk næringsliv på over 93 millioner kroner, ifølge en fersk rapport. Dette er en økning på 14 prosent fra forrige kartlegging i 2014. Ringvirkningene er nasjonale og gjelder alt fra tilreisende turister til kjøp av varer og tjenester.

Innkjøp til og gjennomføringen av Arctic Race og Norway 2016 – samt publikums oppslutning rundt arrangementet – bidro til en samlet meromsetning for norsk næringsliv på 93 millioner kroner. Tallene fra rapporten, som er utarbeidet av selskapet Bedriftskompetanse, viser dermed en økning på 11,6 millioner kroner i meromsetning fra forrige rapport i 2014. Rapporten er skrevet på grunnlag av undersøkelser gjort både under og etter selve arrangementet i august i fjor, og kartlegger både økonomiske ringvirkninger, regionalt samarbeid, kompetansebygging, beredskap, mediedekning og publikumsinteresse rundt det fjerde Arctic Race arrangementet gjennomført. 

Ifølge rapporten utgjør store deler av meromsetningen, eller nærmere bestemt 38 millioner kroner, Arctic Race sine innkjøp av varer og tjenester i forbindelse med arrangementet. Det er en økning på hele 11,4 millioner, eller nærmere 43 prosent, fra arrangementet i 2014. Samlede kjøp fra leverandører i Nord-Norge lå på rundt 15 millioner kroner, mens kjøp av varer og tjenester i Sør-Norge er beregnet til rundt 10 millioner, inkludert underleveranser. 

Flere tilreisende skaper omsetning

Næringslivets merinntekter er i hovedsak knyttet til publikum – i første rekke tilreisende tilskuere. Totalt er det beregnet at rundt 180 000 tilskuere fulgte løpet fra sidelinjen – av disse 33 000 tilreisende – som til sammen skapte lokal meromsetning på rundt 54 millioner kroner. Dette er en økning på rundt 11 000 tilreisende tilskuere, og en økning på totalt 20 000 tilstedeværende tilskuere fra beregningene i 2014.

– Ikke så mange er klar over hvor betydningsfullt et sykkelritt som Arctic Race of Norway er for næringslivet og turismen. En folkefest som dette skaper ringvirkninger både lokalt, regionalt og nasjonalt, noe vi har erfart etter gjennomføringen av i alt fire Arctic Race ritt. Det økede samarbeidet imellom kommuner, idrettsforeninger og andre involverte er også noe vi ser gir positive  ringvirkninger i regionen. At merinntektene i forbindelse med Arctic Race har hatt en så betydelig økning på bare to år, forteller oss at vi er på rett spor, sier daglig leder i Arctic Race of Noway, Knut-Eirik Dybdal.

Flere opplever Norge fra sofakroken

I fjor ble TV-bildene fra Arctic Race of Norway kringkastet i 180 land, og skapte utover dette bred mediedekning internasjonalt. Rapporten konkluderer med at det er vanskelig å sette konkrete økonomiske verdier på denne oppmerksomheten, men at eksponeringen i ren reklameverdi (EAV) beløper seg til rundt 231 millioner kroner – en økning på rundt 30 millioner fra 2014. I tillegg til TV-sendingene ble Arctic Race omtalt i rundt 2 840 redaksjonelle artikler i Norge, med en anslått verdi på 112 millioner kroner.

– TV-dekningen vi får internasjonalt er ikke bare med på å bygge Norge som en sykkelnasjon, det er også et stort utstillingsvindu for reiselivsnæringen. Vårt mål er at Arctic Race skal bli for Norge hva Tour de France er for Frankrike med tanke på turisme. Mer og bedre eksponering betyr også mer sportslig anerkjennelse for Arctic Race, større internasjonale lag på startstreken, og dermed også flere tilreisende tilskuere, avslutter Knut-Eirik Dybdal.

Nyhetene i bilder

bilde21/12/2016 

Arctic Race of Norway 2016 - 14/08/2016 - Quatrième étape : Cercle Polaire/Bodo (193 km) - Norvège © A.S.O. / P.Ballet

  •  
Vis alle nyhetene

Merchandising

trøyebærere 2017

klassifiseringer etter etappen 4

Hospitality-muligheter

S'abonner

Recevez des informations exclusives sur l'Arctic Race of Norway

Ren Idrett

AARN støtter kampanjen "Ren idrett", og er aktivt for en ren idrett og et doping-fritt samfunn.

Ren Idrett

Partenaires de l'Arctic Race of Norway